The FitKid – Get Fit, Get The FitKid!

The Fit Fever is tot stand gekomen omdat wij kinderen meer in beweging willen brengen. Uit onderzoeken van o.a. Jantje Beton komt naar voren dat steeds meer kinderen te maken krijgen met overgewicht (Diabetes). Deze negatieve ontwikkeling komt doordat kinderen bijna niet meer buiten spelen, omdat zij uren lang achter een tablet of telefoon zitten.

The Fit Fever heeft daarom de FitKid op de markt gebracht om kinderen terug in beweging te krijgen op een recreatieve manier. De FitKid moet ervoor zorgen dat kinderen terug inzien dat bewegen leuk is in plaats van een morele verplichting. Ons product moet kinderen motiveren om (samen) buiten te spelen.

De FitKid is een samengesteld beweegpakket voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud, bestaande uit een koordtas, buitenspeelboekje en attributen (speelgoed). In het boekje staan 10 verschillende buitenspeelactiviteiten, in de schrijftaal van de doelgroep, zodat kinderen zonder begeleiding de spellen kunnen uitvoeren. Alle attributen die zijn toegevoegd staan in verband met de spellen die vermeld staan in het boekje. Doordat alles op elkaar is afgestemd hopen wij de kinderen sneller te activeren om terug buiten te gaan spelen (individueel of gezamenlijk).

Inhoud van The FitKid:
* Informatief speelboekje
* Springtouw
* Bal
* Stoepkrijt
* Fluitje
* Drinkbidon

* Sleutelhanger van The Fit Fever